Enthousiaste deelnemers aan workshops voor musical Mozes

Een grote groep enthousiaste Buitenposters deed mee aan de eerste workshops voor de musical Mozes die eind maart/begin april 2020 in Buitenpost wordt opgevoerd. Na de succesvolle musical Ester in 2017, zijn nu de eerste voorbereidingen voor de musical Mozes gestart onder de inspirerende leiding van regisseur Atsje Lettinga. Meeloper of koploper De musical gaat over Mozes. ‘Meeloper of koploper’ luidt de ondertitel. Tijdens de workshops werd onder andere in kleine groepjes geoefend achter elkaar aan te lopen, waarbij de deelnemers wisselend koploper en meeloper waren. Als koploper moest ervoor gezorgd worden dat het groepje mee kon komen tussen obstakels en andere groepjes door. Meeloper zijn leek makkelijker, maar het was nog niet zo eenvoudig om in hetzelfde tempo achter iemand aan te lopen en diegene niet op de hakken te trappen. Met de ogen dicht en de hand op de schouder van degene die voor je liep, was zo mogelijk nog lastiger.

Mozes in de tijd van nu

In grote lijnen vertelt de musical het levensverhaal van Mozes. In de musical wordt dit verhaal getransformeerd naar een verhaal van nu, tegen de achtergrond van de verhoudingen in onze wereld. Wij worden door onder andere de klimaatverandering geconfronteerd met de grenzen aan onze manier van leven. De musical speelt niet het Bijbelverhaal na, maar gebruikt het verhaal om vragen van vandaag over het voetlicht te brengen. Mozes groeit op in een wereld van welvaart. Maar voelt hij zich daar wel echt thuis? Bewogen door een stem die hem ingeeft dat het anders kan, plaatst Mozes de mensen voor de keuze of zij op de oude voet door willen gaan of met hem mee willen gaan op zoek naar een nieuwe manier van bewust samenleven.

Repetities

De repetities starten op zondagavond 8 september 2019 en vinden daarna in principe elke zondagavond vanaf 19.00 uur plaats in De Schakel. Belangstellenden die een rol willen spelen in het verhaal van Mozes, zijn welkom op 8 september.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.